Griezelige Halloween in Breukelentuin Gesworen Hoek Reeshof

0
747

Halloween massaal gevierd door kinderen en hun ouders in Reeshof

Op vele plaatsen in Reeshof werd Halloween gevierd in het weekeinde van 27 oktober.
In het zwembad, het wijkcentrum, winkelcentrum Heyhoef, Koolhoven, het Biervlietplein en in de Breukelentuin.

Door Hans Sweep – Wijkglossy Focus op Reeshof
In de Breukelentuinin de Gesworen Hoek(lijkt wel een Halloweennaam) werd in amper 2 weken tijd een Halloweenfeest georganiseerd. Op de plaats van het vertrek is een tent opgezet en staan er diverse vuurkorven waarin het knisperende hout zorgt voor verwarming en licht. Alles bij elkaar zorgt dat al voor een spookachtige sfeer. Maar liefst 121 inschrijvers worden hier verdeeld in groepen om de tocht door de B-buurt te gaan lopen. Om te zorgen dat alles veilig verloopt zijn de EHBO-ers van Martin van Lieshout en de Verkeersregelaars van Toine Wouters aanwezig. We schieten bij aanvang van de tocht al gelijk een gang achter de huizen in, daar zijn netten en lakens bevestigd het is er pikdonker. Heksen met grote hoeden en grote neuzen met dito wratten doemen er op, dat is schrikken. Toch is heks Charlotte de kwaadste niet ze laat de groep gewoon doorlopen.

IMG 9244 1 IMG 9246 1 IMG 9243 1 IMG 9242 1 IMG 9241 1 IMG 9240 1 IMG 9239 1 IMG 9238 1

IMG 9237 1 IMG 9236 1 IMG 9235 1 IMG 9234 1 IMG 9233 1 IMG 9232 1 IMG 9231

Link naar de video van 30 seconden gemaakt door Ad de Waal van i13 Media

Dokter dood
Even verderop doemt uit het niets uit een nis een donker gedaante op, die een snerpende bladzuiger op ooghoogte houdt, die hadden we niet verwacht. Menigeen deinst dan ook verschrikt achteruit.
Op straat staat ‘dokter dood’ te wachten met een heus skelet in een kruiwagen, ze heeft een mondkapje voor haar gezicht. Daar kun je beter niet mee in zee gaan in het ziekenhuis, dat loopt geheid verkeerd af.
Bij de brug over de Borgharensingel zie je de mist door en langs de brug opstijgen. Het lijkt wel het plot van een enge film. Vanuit de overkant komt Heks Linda aangelopen met een mandje in haar handen.
Daar zullen toch geen enge dingen in zitten? Dat valt gelukkig reuze mee, de kinderen krijgen een appeltje aangereikt. “Het is toch geen giftig appeltje net zoals bij sneeuwwitje?”, vragen wij. “Nee, hoor hier is niets mis mee”, weet heks Linda. Vanuit de brug duiken we weer een poortje in. Daar komen we een lastig spook tegen met een grashark, die hij dreigend voor zich houdt. Het kost moeite om hem te passeren in het smalle gangetje, na enig aandringen maakt hij de weg vrij. In het speeltuintje van het Buurmalsenplein zijn 3 knappe spoken met linten in hun haar aan het schommelen. Ze hebben niets kwaads in zin en delen snoepjes uit, tot opluchting van de kinderen in de groep.

Na een tocht die ongeveer 45 minuten in beslag genomen heeft, komen we weer in de Breukelentuin waar nog Marshmallows geroosterd worden, chocomel geschonken wordt en een broodje afgehakte vinger (knakworst) geserveerd wordt. De kinderen die we spreken vonden het wel grappig maar ook eng.
Mitch en Joey vonden het wel grappig maar dat is ook stoer natuurlijk. Rik was eerlijker: “Ik vond het doodeng”. Jim van Houtum die gedragen wordt door vader Twan vond het niet eng. Maar dat is makkelijk praten als je veilig in de armen van je vader bent. Deze succesvolle Halloweentocht zal zeker volgend jaar een vervolg krijgen als het aan de organisatoren: Linda van Berkel, Natasja van Lieshout en Joyce Goedhart ligt. AH Buurmalsenplein, ContourdeTwern en Reeshof Diner zorgden voor de sponsoring van de Halloweenavond daardoor bleef de bijdrage beperkt tot € 0,50 per deelnemer.

i13media maakte van deze avond ook een uitvoerig videoverslag dat op onze website te bewonderen is.