Glorieuze intocht 67e Tilburgse wandelvierdaagse 31/5/2018

0
83

Met zijn allen over een route van 5 km door oud Noord, de 10 km lopers lopen 3 dagen iets meer om de laatste avond een kortere afstand te kunnen lopen. Het Wilhelminapark is daarbij een van de zogenaamde hotspots. Enige nadeel is dat de drukke Ringbaan West overgestoken moet worden. Maar historisch gezien heeft deze intocht natuurlijk wel veel sfeer.

Robert Hazenbroek die samen met zoon Kevin meeloopt had het goed naar zijn zin. “Het ging perfect, alleen jammer dat ze geen watertappunten hebben onderweg”. Gezien de broeierige avond zit daar wel iets in. Veel wandelaars lopen met zakken snoep, bloemboeketten, slingers en medailles.
In trek zijn ook de duimpjes met snoep die om de nek gehangen worden.

Sommige ouders hebben alles om de nek gehangen om hun jeugdige mede-lopers te ontzien. Opa’s en oma’s staan geduldig te wachten op hun kroost. Jos en Jo van de Wiel staan op de binnenplaats bij de Rooi Pannen te wachten. “We staan hier al een uur, maar ze zijn er nog steeds niet”, zegt Jos. Even later volgt er een verrassend telefoontje dat ze er zijn. De snoepzakken worden om de nekken van de kleinkinderen gehangen, die klus is weer geklaard.

Hieronder de link naar de foto’s in ons fotoboek:

https://www.flickr.com/gp/151836837@N08/y7Vo0u