Gezocht: vrijwilligers buurtpreventie Koolhoven

0
289
[the_ad_placement id="artikel-inline-in-het-bericht"]

Sinds december 2014 is in Koolhoven een buurtpreventieteam (loopgroep) actief. De wijk Koolhoven is sindsdien een stuk groter geworden en uitgebreid met meer woningen. Daarom is het buurtpreventieteam Koolhoven op zoek naar versterking.
Vind u een prettige en veilige buurt belangrijk? En hebt u interesse om lid te worden van het buurtpreventieteam Koolhoven?
Meld u dan aan als vrijwilliger.

Wat doen de vrijwilligers?
De leden van het buurtpreventieteam vormen de extra ogen en oren van de politie en de gemeente in de wijk. Samen met de politie en de gemeente werken zij aan een veilige en prettige buurt. De vrijwilligers surveilleren in koppels of groepjes op straat. Er vindt terugkoppeling plaats aan de wijkagent. De wijkagent vertelt
vrijwilligers op welke bijzonderheden zij moeten letten. Buurtpreventie heeft vooral een preventieve werking, omdat de vrijwilligers herkenbaar op straat aanwezig zijn. De vrijwilligers zijn te herkennen aan speciale rood/oranje kleding met fluorescerende banden. Ook kunnen zij zich legitimeren als dat nodig is.

Wat krijgen de vrijwilligers?
– U wordt vrijwilliger van de gemeente en krijgt een kledingpakket, zaklamp en identiteitspasje;
– U hebt direct contact met uw wijkagent en wordt geïnformeerd over wat er met uw informatie is gedaan;
– U krijgt een (verplichte) basistraining waarin u leert wat er wel en niet van u verwacht wordt;
– Indien nodig zijn extra workshops/trainingen mogelijk;
– Aan het einde van het jaar krijgt u een attentie.

Resultaat
In alle wijken van de Reeshof zijn inmiddels buurtpreventieteams actief. Een team van de BAR (BuurtActieReeshof) houdt daarnaast al dertien jaar toezicht per fiets. Het surveilleren in de wijk werpt zijn vruchten af. Door de zichtbare aanwezigheid van buurtpreventieteams en de inzet van de vrijwilligers is het aantal woninginbraken in de Reeshof aanzienlijk afgenomen. Bewoners voelen zich daarnaast veiliger in hun eigen wijk.

Belangstelling
Hebt u interesse om lid te worden van het buurtpreventieteam Koolhoven? Stuur dan een mail naar buurtpreventie@tilburg.nl.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.tilburg.nl/veiligheid. Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met uw wijkagenten. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844 en per e-mail cluster-4-reeshof.leijdal@politie.nl. U kunt ook contact opnemen met Fleur Hubregtse van de gemeente. Zij is bereikbaar
via e-mail fleur.hubregtse@tilburg.nl.

[the_ad_placement id="artikel-bottom-ad-banner-onder-het-artikel"]