Een tegen eenzaamheid begint bij jezelf

0
141

In de Euroscoop is op dit moment nog ‘een tegen eenzaamheid bezig’, maar de conclusie is dat jezelf de sleutel hebt om het op te lossen.

Door Hans Sweep
Als je eenzaam bent en je dat beu bent, maak het dan bespreekbaar en betrek er je netwerk bij.
Samen sta je sterker en kun je alle drempels slechten die er zijn.
Bij binnenkomst staan er maar liefst 23 kramen van organisaties en stichtingen die je helpen om weer een volwaardig onderdeel van de samenleving te gaan vormen.

Die kramen beslaan alle geledingen van de samenleving van R-Newt (jongeren) t/m Stichting met je hart (ouderen). Iedereen ongeacht de leeftijd kan zich eenzaam voelen, ergens bij horen, gehoord worden, actief deelnemen aan de maatschappij en leuke activiteiten ondernemen dat maakt het leven een stuk aangenamer.

Naast deze infomarkt was er ook een dagprogramma met onder meer als thema’s: eenzaamheid en jongeren en een workshop Switch2move. Wethouders Rolph Dols en Esmah Lahlah verzorgden de aftrap.

eenzaam1
Vittorio Desikan bemand een stand waar je lekkere Perzische appeltaart gratis aangeboden krijgt, nadien kun je die opeten en gaan zitten op een van de stoelen achter de stand. “Op deze wijze probeer ik mensen met elkaar in contact te brengen. Met kerst hadden we nog zo’n 125 eenzame mensen bij restaurant EVE, waar ze een gratis kerstdiner aangeboden kregen en in de zomer probeer ik mensen bij elkaar te brengen rondom mijn ijscokar bij Den Ophef aan de Piushaven. Voorwaar een mooi initiatief van deze inmiddels bekende Tilburger.

De eenzaamheid beu? Kijk op de website voor meer info: www.tilburg.nl/eenzaamheid