December 2019 / januari 2020 een ijsbaan in Reeshof moet kunnen!

0
375
ijsbaan

Einde jaar een heuse overdekte schaatsbaan in december – januari in Reeshof, dat moet kunnen gezien de schaatsbanen in de regio.

Elk zichzelf respecterend dorp heeft in december een ijsbaan om de inwoners en vooral het jeugdige deel er van te gerieven. Het past ook perfect bij de sfeer en de Kerst in die tijd. Helaas hebben we dat nog niet in Reeshof, met 45000 bewoners toch fors groter dan de dorpen in de regio.

Door Hans Sweep

In Rijen was een tijdelijke ijsbaan, in Dongen een ijsbaan gecombineerd met een roetsjbaan, in Oosterhout en binnen onze stadsgrenzen in Udenhout waren ijsbanen Daarmee hebben we de dorpen in de directe omgeving genoemd. Het voordeel van die dorpen is de gemeenschapszin en het feit dat de gehele middenstand zich solidair verklaart om de sponsoring rond te krijgen.

Toch is het ondanks deze feiten wel in 2007 door kartrekker Ivo Bouckaert gelukt om een ijsbaan te realiseren op de plaats waar nu de Reeshof Speeltuin staat. Vanwege het feit dat dit lovende initiatief financieel niet pluste, is er geen vervolg meer gekomen.

Antoine Verhoeven van De Ponyfarm ziet wel aanknopingspunten: ”In Oberhausen was er een ijsbaan en een roetsjbaan gecombineerd met een kerstmarkt, zoiets zou in Reeshof toch ook mogelijk moeten zijn”, zegt Verhoeven enthousiast. Het feit is dat we nog bijna een jaar te gaan hebben en dienen te zoeken naar enthousiaste kartrekkers met netwerken zodat we als Reeshof onszelf weer een beetje op de kaart kunnen zetten. We kunnen dan laten zien aan de rest van Tilburg hoe je zoiets voor elkaar bokst.

Wil jij ook in deze iets voor onze wijk, jeugd en 45000 bewoners betekenen meld je dan nu aan:
redactie@focusopreeshof.nl

Vanuit de aanmeldingen gaan we een stuurgroep formeren die de haalbaarheid gaat toetsen en een draaiboek gaat maken.