Uitslagen Buurtonderzoek Bavelpark B-Buurt Reeshof

0
350
[the_ad_placement id="artikel-inline-in-het-bericht"]

In februari hebt u een bewonersbrief ontvangen met een link naar een online enquête over de invulling van het grasveld in het Bavelpark. De inrichting van het Bavelpark is nu grotendeels gras en wordt vooral als hondenuitlaatplaats gebruikt. De gemeente Tilburg is bezig met experimenten in de openbare ruimte en wilde daarom graag van u weten wat uw wensen zijn voor deze locatie.

Resultaten

De brief is naar 198 adressen in de buurt verstuurd. Sjef van der Klein, een buurtondersteuner van ContourdeTwern, is voor de corona crisis langsgegaan bij enkele buurtbewoners om in gesprek te gaan over de wensen voor het grasveld in Bavelpark.
In totaal hebben 41 buurtbewoners de online vragenlijst ingevuld.
Men waardeert de wijk Bavelpark in het algemeen met een 5,1 op een schaal van 10.
Het grasveld scoort een 4,6.
Van alle respondenten vindt 22,9% dat het speeltuintje op de locatie opgeknapt moet worden. Op de vraag wat er moet komen kiest 62,9% van alle respondenten voor het antwoord ‘anders’ en komt met verschillende ideeën. Daarin komt de combinatie van een hondenuitlaatplaats met een speeltuin het meeste voor.

Bijna niemand uit de buurt is op het moment betrokken bij onderhoud of beheer van het grasveld en de speeltuin. Als de locatie wordt veranderd en opgeknapt geeft 23,5% aan wel mee te willen helpen bij het onderhoud en beheer. Bijvoorbeeld in het toezicht houden op fijn spelen, het mee schoon houden van het veld en het attenderen van andere bewoners op deze afspraken. Ook de veiligheid mee in de gaten houden wordt genoemd.

Meedenken

Wilt u verder meedenken over de invulling en het ontwerp van het grasveld en straks betrokken zijn bij onderhoud en beheer?
Stuur dan een e-mail naar wijkregisseur Marjo van Velthoven via marjo.van.velthoven@tilburg.nl.

Hebt u geen e-mail maar wilt u ook meedenken? Dan kunt u Marjo bellen tijdens kantooruren van maandag tot en met donderdag op 013 542 96 00.

[the_ad_placement id="artikel-bottom-ad-banner-onder-het-artikel"]