Bouw project Dongedal is van start gegaan

0
58

Na een succesvolle woningverkoop is op 29 mei door wethouder Berend de Vries het officiële startsein gegeven voor de bouw van de eerste en tweede fase van het project Dongedal. Het betreft 26 woningen in de Tilburgse wijk De Reeshof. Binnenkort start de verkoop van de derde en laatste fase.

Om de start te markeren nam de wethouder met een graafmachine ‘de eerste schep’ voor het uitgraven van de funderingen. Ook onthulde hij een bouwbord. Hij toonde zich verheugd dat de bouw kon starten. De gemeente stimuleert al jaren dat kopers meer zeggenschap krijgen bij nieuwbouwprojecten. In Dongedal ging die invloed heel ver: zo kozen toekomstige bewoners zelf de architect uit en bepaalden ze welke woningtypes aangeboden zouden worden. Er is op hun verzoek zelfs een waterpartij aangelegd waar ze straks vanuit hun woonkamer op uitkijken.
Midden in de natuur
Het project is ontwikkeld door Honk, in opdracht van Blue Buildings. Aannemersbedrijf J.A.. van Gisbergen uit Hooge Mierde gaat het de huizen bouwen. Als de aannemer klaar is worden de huizen omgeven door de Dongezone, het natuurgebied dat bekend is vanwege de schotse hooglanders die er grazen. Deze runderen kunnen de huizen straks tot op twee meter naderen.

Als zoete broodjes
Volgens Karin Meier Mattern van OMM Makelaars verloopt de verkoop van de woningen zeer succesvol. “Er zijn al 25 woningen verkocht, momenteel is nog één bungalow te koop. Binnenkort starten we met de verkoop van de laatste zes woningen. Ook daar hebben we weer goede verwachtingen van. De goedkoopste woning zal nog geen € 150.000,- kosten.” Meer informatie is te vinden op de website www.dongedal.nl.