Armoedebestrijding in Tilburg kan Beter!

0
108

De PvdA Tilburg presenteert op dinsdag 7 maart haar plan tegen armoede: ‘Armoedebestrijding kan Beter!’

Iedereen die mee wil praten over een betere aanpak van de armoede in Tilburg is van harte welkom. Cinecitta, Willem II straat 29 in Tilburg van 19.30 uur tot 22.00 uur.

De Tilburgse PvdA wil in gesprek met vertegenwoordigers van andere politieke partijen, met mensen en organisaties die zich inzetten tegen armoede, met ervaringsdeskundigen en andere betrokkenen.
We starten met een korte presentatie van het plan ‘Armoedebestrijding kan Beter!’ door Guus Sluijter, raadslid voor de PvdA in Tilburg. Het plan bevat een viertal concrete voorstellen voor de verbetering van de aanpak van armoede in Tilburg: meer maatwerk, leg de focus op de jeugd, doe aan preventie en innovatie en een speciale, brede en krachtige aanpak voor de armste wijk van Tilburg en Brabant: een Pact voor de Stokhasselt. In het plan zijn de ideeën van de PvdA Armoedechallenge van januari dit jaar verwerkt, met dank aan de indieners!

Aan de hand van stellingen krijgen de deelnemers de gelegenheid om zich uit te spreken over wat zij nodig vinden of nodig hebben om armoede beter aan te pakken. Wat kan en moet de overheid meer doen of anders doen ? En is dat de overheid of de lokale overheid; de gemeente? Of allebei? En wie zijn er nog meer aan zet? Hoe zit het met armoede en werk? En zorg? En wonen? En onderwijs? Er is voldoende stof voor een uitgebreid debat. En input voor de keuze op 15 maart.

Arjan Pronk, voormalig PvdA raadslid in Tilburg, leidt het debat. Hij sluit het debat uiterlijk 22.00 uur af met een eind conclusies en aanbevelingen.

Graag tot dinsdagavond 7 maart, 19.30 uur in Cinecitta Tilburg.
Guus Sluijter en Rens Overeem
www.pvdatilburg.nl
Facebook.com/pvdatilburg