Stichting Muziek Evenementen Tilburg

0
163
Nederland, AMSTERDAM, 2 NOVEMBER 2014 AMSTERDAM CHAMBER SOLOISTS Thomas Beijer, Tijmen Hulsingh, Jan BAstiaan Neven en Anna de Herder Foto: Merlijn Doomernik

The Amsterdam Chamber Soloists in het Cenakel
Intense, vurige vertolkingen van Schubert en Brahms
Zondag 12 februari 12.30u

Het ensemble met Thomas Beijer (piano), Tijmen Huisingh (viool), Anna-Magdalena den Herder (altviool) en Jan Bastiaan Neven (cello) werd opgericht in 2009. Deze vier musici, individueel gelauwerd met verschillende prestigieuze onderscheidingen, zagen daarmee een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Zich ten volle concentreren op het brengen van een interessant programma, zonder gebonden te zijn aan een bepaalde bezetting. Het zwaartepunt ligt echter altijd op het relatief onontgonnen gebied van het pianokwartet.

Sinds de oprichting treedt The Amsterdam Chamber Soloists op in zalen als het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven en zijn ze regelmatig te gast bij diverse radioprogramma’s. Masterclasses volgden zij bij onder meer Menahem Pressler.

The Amsterdam Chamber Soloists waren in 2010 de finalisten van het Vriendenkrans Concours van de Stichting Vrienden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij hun concerten oogsten ze veel lof voor de avontuurlijke programmering en de intense, vurige vertolkingen. Dat muziek iets levends is en dat ieder publiek en iedere zaal weer een andere chemie oplevert, waardoor elke uitvoering anders is, zij het subtiel, is de overtuiging die hen bindt.

Zij begeven zich graag buiten de gebaande paden. Op hun repertoire staan – naast meesterwerken van componisten als Mozart, Brahms, Strauss en Dvořák – dan ook verschillende minder gehoorde parels van onder meer Rudolf Escher, Joaquín Turina en Pēteris Vasks.

Entree
Entree per concert is € 12,50 inclusief koffie of thee. Reserveren via info@cenakel.nl
Kijk voor meer informatie en het volledige programma 2016/2017 op www.cenakel.nl