Willem II en Feyenoord houden elkaar in evenwicht 2-2

0
50

Ondanks een 0-1 voorsprong moesten de Rotterdammers nog alle zeilen bij zetten om er een gelijkspel uit te slepen.

Door Hans Sweep

Voor de start van de wedstrijd werd de overleden secretaris Martijn Pijnenburg van de supportersverenging nog geëerd met handgeklap onder het bekende ‘You never walk alone’.

Willem II – Feyenoord een wedstrijd met  veel spelers die of bij Willem II speelden waaronder Joris Mathijsen of juist bij Feyenoord, Lamproe, Cabral en Armenteros. Voor de Rotterdammers was er alles aangelegen om de 1-2 nederlaag in Rotterdam tegen de Tilburgers recht te zetten. Het eerste deel van de wedstrijd waren beide teams druk met het aftasten van elkaars sterkte, wat resulteerde in veel middenveld spel. De eerste dreiging kwam van Feyenoord uit een vrije trap van Clasie ,waar Immers zijn te zachte kopbal gepakt zag worden door Willem II doelman Lamprou. Even later in de 26e minuut kon van der Struijk voor Immers komen en Ondaan lanceren. Alleen voor doelman Vermeer zag hij de bal via een verdediger naast lopen, waardoor er slechts een corner restte waar een doelpunt  gerechtvaardigd was geweest. Toch waren het de Rotterdammers die aan de leiding kwamen. Na knullig uitverdedigen door Willem II kwam de bal voor de voeten van Elvis Manu, die met een kapbeweging vrij kwam op de 16 meter en met een schot in de rechterhoek Lamprou kansloos liet,0-1, 29e minuut. Net voor het verstrijken van de 1e helft kon Heerkens uit een corner van Messaoud met de heup de gelijkmaker aan tekenen, 1-1, 37eminuut.Achabar stelde met een volley Lamprou op proef om de Rotterdamers met een voorsprong de rust in te laten gaan, maar de Willem II doelman wist met een reflex de bal tot corner te verwerken.

De Tilburgers zaten met de start van de 2e helft beter in het spel, een verre ingooi van uitblinker Dijks bereikte Armenteros, die zijn schot af zag ketsen op de Rotterdamse defensie.  Weer Dijks zag een afgemeten voorzet vanaf links weg gewerkt worden door de Rotterdammers. De bal kwam op de 16 meter lijn  voor de voeten van Ondaan, die zijn afgemeten volley net over het doel van Vermeer zag gaan. In de 67e minuut werd er volgens afspraak een minuut geklapt voor Martijn Pijnenburg, terwijl zijn foto het elektronisch scorebord sierde. Een verdiende hommage aan de overleden secretaris van de supportersvereniging (Martijn Pijnenburg werd 67 jaar).

Manu kreeg een paar opgelegde kansen maar produceerde oog in oog met Lamprou slechts rollertjes. Willem II sprong beter met de mogelijkheden om, Andrade die als vervanger van Sahar in het veld was gekomen, kon uit een scrimmage de bal langs Vermeer werken, 2-1, 74e minuut. De voor ons zittende oud Feyenoorder en bekende VI-gast Jan Boskamp  hield het ogenschijnlijk voor gezien. Maar keerde even later toch weer terug na waarschijnlijk een sanitaire stop. Daardoor kon hij getuigen zijn van het doelpunt van Colin Kazim Richards die Jordens Peters in de luren legde, door na zijn balaanname met links vervolgens met rechts het leer in de kruising te deponeren, 2-2, 81e minuut. Deze stand bleef op het scorebord ondanks een verwoestende uithaal van Toornstra die net naast het doel  ging.

Oud burgemeester van Tilburg, Vreeman en oud waarnemend burgemeester Opstelten werden nadien nog bevraagd en hoewel zij allebei ook een Feyenoord hart hebben, waren ze beiden van mening dat het gelijke spel recht deed aan het vertoonde spel van beide ploegen. De Tilburgers nemen nu op doelsaldo de 8e plaats in die recht geeft op de play-off’s;  als tenminste Zwolle de bekerfinale wint van Fc Groningen.