Volop jeugdactiviteiten in het nieuwe seizoen bij Jong Nederland Reeshof

0
58

“Jong Nederland Reeshof” is zoals de naam al aangeeft een jongerenorganisatie die mensen van 4 tot 18 jaar ruimte en ontspanning geeft voor hun vrije tijd. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om te leren en dus jezelf te ontplooien op een gebied en een manier die jonge mensen aanspreekt: niets hoeft en er kan veel. Komend jaar is er ’s avonds iedere week weer een afwisselend programma met: sport, spel, creativiteit en avontuur in vele vormen. Daarnaast is er een winterkamp, carnaval (ook voor de ouders), een verwenweekend in Luxemburg voor onze vrijwilligers, een voorjaarskamp, een groot zomerkamp, sinterklaas, een oudjaarsfeest, diverse clinics en nog allerlei verrassingen.

Het programma dat wordt aangeboden is per leeftijdsgroep uniek en bouwt op qua spanning en uitdaging. De kinderen worden naarmate ze ouder worden steeds meer betrokken bij het maken van het programma en de rol van de leiders verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. De jongste groep minioren van 4 jaar gaan veel knutselen en spelen terwijl de oudste groep 16 plus buiten spannende avonturen beleven en veel gaan samenwerken. Hiervan kun je veel leren, zonder strijd en concurrentie waarbij er wederzijds respect ontstaat in de groep. Ieder kind heeft een talent en “samen komen we er wel”. We hebben genoeg deskundige leidinggevenden waarvan er enkelen op jouw eigen groep komen staan.

Wij bieden belangrijke levenslessen door vooral te DOEN. Op deze manier vrienden en plezier maken in groepsverband kan voor de toekomst erg belangrijk zijn. Wanneer je straks zelf leiding gaat geven bij onze vereniging, blijkt dat je ook bij jouw studie en werk een grote voorsprong hebt opgebouwd. Oud leden van onze vereniging kijken met veel plezier terug op deze periode in hun leven en komen nog regelmatig bij ons langs. Ze hebben nog dagelijks profijt van hun sociale en emotionele ervaringen want ze functioneren gewoon veel beter, ze geven leiding en verdienen vaak meer. Zo’n groepsfoto van een zomerkamp zoals hierboven, laat één van de vele mooie momenten zien. Op deze foto staan niet onze allerkleinste leden want voor hun organiseren wij een klein minioren kampje. Dat proces van leren bij een jongerenvereniging begint immers al vanaf je 4e levensjaar en daarom is het goed om niet te wachten, maar je snel aan te melden nu er nog plaats is bij ons.

Natuurlijk ben je van harte welkom, je kunt gratis en vrijblijvend 3 keer aaneengesloten komen kijken en meedoen. Scheur dan wel dit artikel uit, meld je via de mail aan en lever dit artikel met bon daarna in bij de leiding. De contributie is gering en voor alle extra’s zoals de kampen betaal je alleen bij deelname. Wil je meer informatie ook over de avond van jouw groep, kijk dan op www.JongNederlandReeshof.nl en mail naar ons jouw voorkeur of vragen.

Ook nieuwe vrijwilligers zijn natuurlijk welkom bij ons. Je maakt nieuwe contacten en doet nieuwe ervaringen op. Het staat goed op je CV en het is vooral heel leuk om actief te zijn en om de kinderen blij te zien. Het vrijwilligerswerk kan beperkt blijven tot een kleine taak of groeien naar een veelomvattende zoals die van ons bestuur. Zeg het maar want wij zijn flexibel! Ga je straks als beloning mee met onze vrijwilligers met Hemelvaart naar Luxemburg? Tot straks in ons eigen gezellige clubhuis aan de Langendijk