Verrassende natuurvaartocht in de Piushaven

0
59

Ervaar de Tilburgse natuur te water, in en om de Piushaven en langs het kanaal op zondag 10 mei om 10 uur.  De KNNV-afdeling Tilburg en Stichting Tilburg te Water vertellen u over de rijkdom aan flora en fauna in de ‘Tilburgse stadsoase’. Tijdens deze verrassende en informatieve natuurvaartocht wordt aan boord een kopje thee of koffie met iets lekkers geserveerd. Er wordt gestart vanaf de draaibrug in de Piushaven.

 

Kom meer te weten over de bomen en de bloeiende planten langs het water. Verbaas u over de vele soorten muurplanten, als Steenbreekvaren en Muurpeper. Schep en zoek mee naar waterdiertjes en bekijk met de verrekijker de nesten van broedende watervogels. In de Piushaven leeft meer dan je denkt!

 

Kosten zijn € 15,00 p.p. Dit is inclusief natuurgidsen, vaartocht, koffie of thee en cake/koek. Kinderen tot 12 jaar betalen € 8,00. Reserveren doet u via secretaris@tilburg.knnv.nl.

 

Deze vaartocht wordt een keer per maand op zondagochtend in het groeiseizoen georganiseerd. De volgende tochten zijn op 7 juni, 5 juli en 9 augustus.

 

Volg KNNV-afdeling Tilburg op twitter via @KNNVTilburg of kijk voor meer informatie over vereniging en haar activiteiten op www.knnv.nl/Tilburg.