Twee hennepkwekerijen geruimd in Tilburg

0
57

Tilburg – De politie heeft in Tilburg twee hennepkwekerijen geruimd. In een van de woningen stonden de planten in een speciale tent. Op het andere adres werd in de garage gekoppeld aan de woning een ondergrondse plantage aangetroffen. In een bedrijfspand aan de Herastraat zijn hennepgerelateerde goederen in beslag genomen.

Woning Hoogvensestraat te Tilburg
In de woning werd in de woonkamer een henneptent aangetroffen met daarin een in werkingzijnde hennepkwekerij met 143 hennepplanten. Er werd illegaal stroom afgenomen. Na onderzoek is gebleken dat er meerdere eerdere oogsten hebben plaatsgevonden. De woning fungeerde als hennephuis.

Woning Pieter Breughelplein te Tilburg
In de garage, gekoppeld aan deze woning, werd een ondergrondse hennepkwekerij aangetroffen met daarin 140 hennepplanten. In de woning werd één persoon aangehouden. Er werd illegaal stroom afgenomen en er zijn indicatoren ten aanzien van een eerdere oogst.

Bedrijf Herastraat te Tilburg
In de bedrijfsruimte werden hennepgerelateerde goederen aangetroffen, in beslag genomen en vernietigd.

Prioriteit
De politie en de gemeente Tilburg geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.