The Explosion Rockets zaterdag 22 juli in Wijkcentrum de Heyhoef in Tilburg

0
234

BACK TO THE SWINGING FIFTIES AND SIXTIES

“The Most Famous Rock And Roll Band In The Country”, even titel waarmee The Explosion Rockets, met enkele Tilburgse muzikanten in de band, vaak worden omschreven in de media. Wie van authentieke muziek houdt uit de Top 100 van midden jaren ‘50 en begin jaren ‘60 én een spetterende show wil zien, kan niet meer stuk bij deze rock and roll band.
Al meer dan 32 jaar staat de band vrijwel iedere week op het podium om een klasse-show neer te zetten. Hun opzwepende performance wordt gebracht met een flinke dosis humor en vakmanschap en, het belangrijkste, met vrijwel alle grote hits van o.a. legendes als Elvis Presley, Cliff Richard, Buddy Holly, The Ventures, The Shadows The Jumping Jewels etc.
Een avond Explosion Rockets is een avond vol herkenbaarheid en nostalgie. Zij brengen de bekende hits in dezelfde sound als de originele versies, maar ook de pareltjes die men tegenwoordig niet zoveel meer hoort.

Het vakmanschap wordt niet alleen in de Benelux gewaardeerd en opgemerkt. Zo traden de Rockets op met de beroemde Elvis-gitarist James Burton en Elvis’ achtergrondkoor ‘The Sweet Inspirations’, met Chris Montez ( bekend van o.a. de hit ‘Let’s Dance’), The Blue Diamonds, en werden ze zelfs gevraagd om het voorprogramma te verzorgen van ‘de enige echte Killer’ Jerry Lee Lewis. Ook het állerlaatste optreden van ‘rock and roll vader’ Andy Tielman werd begeleid door deze klasse band.
Een optreden van The Explosion Rockets is een belevenis voor iedereen die wil genieten van een wervelende show en fantastische muziek uit de ‘golden 50’s en 60’s ‘.

Dit jaar is het al weer 32 jaar geleden dat The Explosion Rockets zich herenigden. In 1985 besloten enkele oud-leden van de band om The Explosion Rockets weer nieuw leven in te blazen. En hoe….
Na 32 jaar aan de weg te hebben getimmerd is de band niet meer weg te denken van de Nederlandse poppodia, dancings of feestzalen.

Het popblad The Jubop heeft de band uitgeroepen tot beste rock ‘n’ rollband van Nederland!

The Explosion Rockets nemen U mee terug in de tijd, de tijd van Elvis Presley, Cliff Richard en Jerry L. Lewis, om maar eens enkele namen uit die tijd te noemen. Van ruige Rock ‘n’ Roll tot heerlijke ballades wordt er zeer authentiek gespeeld. Ook de instrumentale gitaarmuziek van o.a. The Shadows wordt ruim en zeer deskundig vertolkt. U waant zich meteen weer in de early sixties. Muziek die nooit verveelt.
U zult genieten van het grote vakmanschap, waarmee het zestal hun performance brengt.
Het is een genot om The Explosion Rockets aan het werk te zien. Zij maken niet alleen perfect muziek maar weten ook een geweldige sfeer neer te zetten en weten de zaal al snel geheel voor zich te winnen.

De band heeft diversen CD’s en DVD’s gemaakt en heeft een grote fanclub.
Meer info: www.explosionrockets.nl

De grote zaal van De Heyhoef aan de Kerkenbosplaats 1 te Tilburg (Reeshof) is open om 20.00 uur en de band begint om 21.00 uur.
Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats kom dan om 20.00 uur.
Kaarten a. € 8,00 en info: Tel. 06-45.92.85.86 (Thom Sens) of 013-57.28.383 (De Heyhoef)
Aan de zaal kosten de kaarten €10,00.
Foto: Back to the Fifties and Sixties met The Explosion Rockets