Swim to Fight Cancer Tilburg

0
123

Officiële kick-off Swim to Fight Cancer Tilburg zorgt voor vliegende start

Enkele weken geleden is al bekend geworden dat ook Tilburg, na andere steden in Nederland, een eigen Swim to Fight Cancer krijgt. In de Piushaven zullen deelnemers een route van ongeveer twee kilometer kunnen zwemmen met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Op woensdagochtend 9 mei vond in restaurant Rak in de Piushaven de officiële kick-off plaats. En dat is een vliegende start, want Tilburg blijkt warm te lopen voor dit nieuwe evenement. Nu al hebben zich al 64 deelnemers en 7 bedrijventeams aangemeld en is al een bedrag van meer dan € 9.000 opgehaald. De organisatie hoopt op 26 augustus met vijfhonderd deelnemers en duizenden bezoekers het leven te vieren maar vooral nog veel meer geld op te halen voor kankeronderzoek.

Swim to Fight Cancer is een zwemevenement van Swim to Fight Cancer (StFC) is Fight cancer, een landelijke stichting die fondsen werft voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding . De editie Tilburg vindt plaats op zondag 26 augustus 2018. Deelnemers zullen (in waves) starten vanaf 13.00 uur. De bekendmaking van het eindresultaat wordt verwacht rond 16.00 uur, waarna er natuurlijk nog wordt doorgefeest.

De start is vanaf de steiger naast Restaurant Rak. Er wordt gezwommen tot het kanaal en weer terug, met de finish op de kop van de Piushaven, waar alle zwemmers onder aanmoediging van het publiek worden binnengehaald. Kinderen vanaf 8 jaar (met een ouderverklaring en in bezit van diploma A) hebben hun eigen Swim en kunnen kiezen uit 2 verschillende afstanden: 250 en 500 meter. Deelnemers kunnen als voorbereiding op de Swim tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan zwemclinics, specifiek gericht op zwemmen in open water. Voor de toeschouwers is ook genoeg te doen: de organisatie gaat een evenement voor het gehele gezin neerzetten.

De organisatie hoopt dat nog veel meer deelnemers en bedrijven zich zullen aanmelden: als team of als sponsor. Ook is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit nieuwe evenement.

Kortom: met de Swim to Fight Cancer is Tilburg een mooi nieuw evenement voor het hele gezin rijker, maar wordt hopelijk vooral heel veel geld voor kankeronderzoek opgehaald!