Start 1e sport-bso in de Reeshof op eerste schooldag na vakantie

0
273
62310100 - kids with soccer coach gathering before match. youth soccer football team. group photo. soccer players standing together united. soccer team huddle. teamwork, team spirit and teammate example.

Voor alle Reeshofkinderen: speciale buitenschoolse opvang gericht op sport en bewegen

Maandag 20 augustus – de eerste schooldag na de zomervakantie – starten de eerste Reeshofse kinderen op hun nieuwe sport-bso aan de Bladelstraat 3. Deze buitenschoolse opvang van Kinderstad werkt samen met alle scholen in de Reeshof. Naast een eigen boerderij-bso (Reeshoeve) krijgt de Reeshof nu dus ook een eigen sport-bso.

Van klimwand tot mindfulness Sport-bso Reeshof krijgt uitgebreide sportfaciliteiten zowel binnen als buiten. Daarbij is rekening gehouden met zowel de ruimte als de activiteiten voor zowel jonge als de wat oudere kinderen. De onderbouw (4 tot 7 jaar) krijgt een eigen gymzaal waar diverse sport- en spelactiviteiten worden aangeboden. Daarnaast krijgen ze eigen bso-ruimtes waaronder een grote leefkeuken en ‘huiskamer’. De bovenbouwkinderen (vanaf 7 jaar) kunnen terecht in een grote sportruimte met klimwand; krijgen onder andere ook een grote leefkeuken en zelfs een speciale mindfulnessruimte.

Buiten is er veel ruimte en kan er door jong en oud onder meer gehockeyd worden op de kunstgrasvelden.

Zwemles

De nieuwe sport-bso start ook met het aanbieden van zwemles in het gemeentelijke zwembad in de Reeshof.

Een bioscoop! In een sport-bso?

De nieuwe sport-bso krijgt een eigen bioscoopruimte. Want op een sport-bso wordt niet van einde school tot 19.00 uur gesport. Er moet natuurlijk ook tijd en ruimte zijn om te kunnen chillen met je vrienden. En waar kan dat beter dan in je eigen bso-bioscoop? Een heerlijke afwisseling tussen schooltijd en sportieve activiteiten na school.

Alleen voor sportieve kinderen?

Je moet vast heel sportief zijn voor een sport-bso? Neehoor; helemaal niet. De sport-bso is er voor alle kinderen die het fijn vinden om actief bezig te zijn. Er worden veel activiteiten aangeboden op het gebied van sport én spel, maar heb je een keer geen zin of wil je even lekker luieren dan kan dat dus ook. Het is de vrije tijd van kinderen; niks moet.

De aanmeldingen gaan hard. Wil je je (kind) aanmelden voor deze bso dan kan dat via www.kinderstadtilburg.nl/sport-bso-reeshof . Met vragen kunnen ouders terecht bij Wout Jansen, directeur: w.jansen@kinderstadtilburg.nl

Nieuwtje: de eerste cultuur-bso is onderweg…

Naast een eigen sport- en boerderijbso krijgt de Reeshof binnenkort ook een eigen cultuur-bso; ook van Kinderstad. Daarover later meer.