Ruud van der Meijden uit Tilburg is gekozen tot Brabander van het Jaar 2016.

0
87

Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft dat bekendgemaakt tijdens een feestelijk diner in Kasteel Heeswijk. Ruud zet zich in voor Gijsje Eigenwijsje, een stichting die ervoor zorgt dat families met een kind dat ernstig ziek is er even op uit kunnen in een vakantiehuisje. Hij zamelde geld in, door maar liefst 48 uur achter elkaar te fietsen.

1000 kilometer in 48 uur

Ruud van der Meijden fietst graag en wilde daarmee graag een goed doel steunen. Dat doel werd Gijsje Eigenwijsje. Die stichting is vernoemd naar Gijs Baeten. Gijs was negen toen hij overleed aan hersenstamkanker. Voor hij stierf was hij met zijn ouders en broer nog twee keer op vakantie geweest. Even weg van de hectiek, het ziekenhuis en het ziek zijn. En vooral even samen zijn met de mensen van wie je houdt. Gijs gunde ook andere kinderen deze mooie momenten. Zijn laatste wens was dan ook dat kinderen die een levensbedreigende ziekte hebben, er nog even met hun familie tussenuit konden gaan. De ouders van Gijs richtten Stichting Gijsje Eigenwijsje op om die wens uit te laten komen.

Ruud droeg zijn steentje bij door te fietsen. 1000 kilometer in 48 uur. Drie dagen en nachten lang reed hij achter elkaar door, hij rustte tijdens de tocht maar 2,5 uur per nacht. Ruud fietste deze tocht nu twee keer en trapte zo al een flink bedrag bij elkaar: 15.000 euro. Stichting Gijsje Eigenwijsje heeft mede dankzij Ruud nu twee vakantiehuisjes waar gezinnen met een ernstig ziek kind tijd met elkaar kunnen doorbrengen.

Tien genomineerden

Er waren tien mensen genomineerd voor de titel Brabander van het Jaar 2016. Daar kon de afgelopen weken op gestemd worden. Er kwamen meer dan 3500 stemmen binnen en de meeste kozen dus voor Ruud van der Meijden.

Bekendmaking

Op eerste kerstdag, zondag 25 december, maakt Omroep Brabant bekend wie zich de Brabander van het Jaar 2016 mag noemen. Vanaf 07.20 uur zendt Omroep Brabant een uitgebreid programma uit rondom de bekendmaking en alle kandidaten. Dat programma wordt ieder uur herhaald en is ook op tweede kerstdag nog te zien.

Kijk voor meer informatie en filmpjes van alle kandidaten op www.omroepbrabant.nl/brabandervanhetjaar