Politie onderzoekt vernieling auto’s in Reeshof

0
58

Tilburg – De politie doet onderzoek naar een reeks vernielingen, gepleegd in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 januari 2016. Daarbij zijn onder andere auto’s beschadigd. Zeven jongens worden verdacht van betrokkenheid.

De politie ontving die nacht meldingen dat een groep jongens op straat tegen autospiegels en containers zou trappen. De politie ging met meerdere eenheden de wijk in en trof omgegooide containers en rondgestrooide folders op straat aan. Even later konden agenten in de buurt meerdere jeugdige verdachten staande houden. Daarna kwamen ook de andere betrokken jongens in beeld. Het gaat om vijf jongens van 15 jaar oud uit Tilburg en om twee 14-jarigen uit Tilburg. Agenten hebben met de jongens en hun ouders gesproken.

Schades

Agenten zijn met een aantal jongens de schade gaan opnemen:

 

–       Een auto met een kapotte buitenspiegel op de Reuverlaan

–       Een auto met een kapotte buitenspiegel in de Soeststraat

 

–       Een vernielde fiets op de Spakenburglaan

 

–       Drie auto’s met schade op de Schipluidenlaan, twee met een kapotte buitenspiegel en een met een veeg op de motorkap.

 

De jongens zijn niet aangehouden, maar moeten binnenkort op het politiebureau een verklaring komen afleggen. Alle ouders zijn geïnformeerd over de mogelijkheden van Bureau Halt en het vergoeden van de schade. De politie heeft gezien het nachtelijke tijdstip