Ontmoetingsdiner vraagt om een vervolg

0
104

Woensdag 14 december waren 80 alleenstaande en/of eenzame ouderen te gast in de kapel van het Clarissenklooster. Zo’n 20 vrijwilligers organiseerden voor hen een gezellige middag, waarbij de ontmoeting centraal stond en men tevens een middag achter de spreekwoordelijke geraniums uit was.

Verschillende interacties zorgden er deze middag voor dat gasten hun sociale netwerk uitbouwden met nieuwe contacten. Middels een subtiel opgespeld strikje was zichtbaar of men op zoek was naar vriendschap of meer. Er werd geregeld gewisseld van tafel om meerdere mensen te leren kennen tijdens het verrukkelijke 6 gangen diner met live muziek. Met een nieuw maatje een kerststukje maken, wijnproeven, herinneringen ophalen aan de archieftafel Tilburg in Beeld, nagels lakken, genieten van een massage of samen op de foto in de retrohoek behoorden allemaal tot de mogelijkheden. Na afloop kreeg iedereen een adreslijst en een “ouderwets” kerstkaartje met als opdracht om dit naar een nieuw opgedaan contact te sturen. De gasten deden ongeveer 4 nieuwe contacten op en de waardering van het ontmoetingsdiner is gemiddeld een 8,5. Uit de vele bedankjes die de gasten na afloop uitspraken bleek wel dat iedereen heeft genoten en het grandioos vond. Ook de enthousiaste vrijwillige crew kijkt uit naar een volgend initiatief.

Intussen wordt er met de partners Kring KBO Tilburg, Humanitas, CDA en Zorgbelang al nagedacht over een vervolg in 2017. Want dat dit ontmoetingsdiner vraagt om een vervolg werd wel duidelijk!

Facebookpagina: https://www.facebook.com/ontmoetingsdiner/?fref=ts