Omgevingsdialoog (werk)landschap Wijkevoort

0
94
Foto; Yne Sweep, Focus op Reeshof

In wijkcentrum Heyhoef vond vandaag, dinsdag 1 september,  de omgevingsdialoog over Wijkevoort plaats.
De meeste aanwezigen zien een landschap meer zitten dan een werklandschap.

Door Hans Sweep

Bij de start van de avond was er een terugblik, waarop een sheet allerlei kreten van voorgaande sessies opgenomen waren. De meest prominente daar op was ‘NIET BOUWEN’.
Voorzitter van Reeshof aan Zet Leo Peters kwam er nog even op terug, of dat misschien door de gemeente over het hoofd gezien was. De hele avond waren de pro’s tegen de contra’s. Waarbij de contra’s die de logistieke dozen niet zien zitten, ruim in de meerderheid waren. Sven Felix lid van RAZ: “Waarom wordt er niet geïnvesteerd in welzijn in plaats van economie? Dan laten we ook een mooie wereld aan onze kinderen en kleinkinderen achter.”

Verantwoordelijk wethouder Berend de Vries moest af en toe de blaren op zijn tong praten. De tendens van de antwoorden was over het algemeen dat we banen moeten creëren, ook voor onze kinderen en omdat Zwaluw Bunders afgevallen is, Wijkevoort nog de enige mogelijkheid daartoe is. Dat stuitte continu op verzet uit de zaal. De ook aanwezige professor Ton Wilthagen lichtte nog toe dat smart banen, studenten in Tilburg de kans biedt om in hun eigen regio te werken in plaats van uit te wijken naar de randstad. Toch hielp dat niet echt, luchtkwaliteit, natuur, recreatiemogelijkheden en het voorkomen van hittestress vonden de aanwezigen belangrijker. Er waren ongeveer 70 mensen aanwezig op de avond.

Lees er meer over binnenkort in de Focus op Reeshof, die op 9 september in de vorm van een bewaarmagazine h.a.h. verspreid wordt in hele Reeshof.