Nederlands Transplantatie Voetbalteam oefent tegen de Politie in Sporthal Reeshof

0
442
Nederlands transplantatieteam in NewCastle

Op 16 februari staat er een leuke oefenwedstrijd gepland van het Nederlands Transplantatie Voetbalteam. Een team van Politie Nederland zal dan aantreden als tegenstander in sporthal Reeshof in Tilburg.

Deze wedstrijd is de start van de voorbereiding van het Transplantatie Voetbalteam in aanloop van het eerste Wereldkampioenschap voor getransplanteerde in Cesenatico in Italië. Het Wereldkampioenschap zal gehouden worden van 30 augustus tot en met 5 september. Landen als Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje en Australië zullen dan onder meer de strijd aangaan met het Nederlands team om een gooi te doen naar de eerste wereldtitel.

Het Nederlands team bestaat pas een jaar en is in die tijd gegroeid van 7 spelers naar 25 spelers. Maandelijks komen deze spelers/speelsters uit het gehele land om met elkaar te trainen, dan wel een oefenwedstrijd te spelen. Om zich te meten andere teams die bestaan uit getransplanteerde spelers zouden ze eigenlijk Interlands moeten spelen. Dit is financieel (nog) niet haalbaar en daarom is de wedstrijd tegen de politie een mooie en welkome testcase.

Afgelopen jaar hebben ze in augustus deelgenomen aan de World Transplant Games in Newcastle waar voetbal voor het eerst op het programma stond. Daar heeft het team een mooie prestatie neergezet door met een zilveren medaille naar huis te komen. In Italië zal het deelnemers veld nog sterker zijn en om daar een medaille te halen zal dat geweldig zijn.

Daarnaast hopen we dat iedereen die naar onze trainingen en wedstrijden komen kijken even stil staat bij donorregistratie. Zonder donoren zou dit team niet bestaan hebben. Daarom vragen ze ook aan iedereen om een keuze te maken, dit is heel belangrijk.

Er zit veel potentie in deze groep. Maar om deze mensen te kunnen laten voetballen hebben ze wel middelen nodig, financiële middelen. In tegenstelling tot andere Nationale teams moet dit team alles zelf bekostigen, en dat terwijl ze al een hele zware strijd hebben moeten leveren. Het team is blij dat ze (weer) mogen sporten, en dat is ook belangrijk. Dit is voor de sporters een verlening van revalidatie. En het zou jammer zijn als dit project zou moeten stoppen. Daarom hopen we dat er veel mensen komen kijken naar de wedstrijd op 16 februari. Hopelijk zitten daar ook mensen/bedrijven bij die dit team willen steunen!

Dus, 16 februari, Nederlands Transplantatie Voetbalteam-Politie Voetbalteam. Aanvang 11.30 uur. Locatie Heereveldendreef 8, 5043 EX Tilburg.

Komt allen!!