Meer ruimte voor publiek en praalwagens carnavalsoptocht

0
118

TILBURG – De jaarlijkse carnavalsoptocht van Kruikenstad krijgt komende editie een andere route. Om de groeiende hoeveelheid toeschouwers van d’n Opstoet te kunnen behappen wordt de route aangepast. Dat laat de organisatie vandaag weten. De stoet praalwagens en loopgroepen wordt op zondag 7 februari 2016 groots ingehaald op de Heuvelring. De Prinsewagen staat ook dit jaar voor het defilé op de Paleisring.

D’n Opstoet wordt jaarlijks door tienduizenden belangstellenden bezocht. In 2015 stonden zo’n 150.000 feest vierende mensen langs de kant. Met een nieuwe route verwacht de organisatie meer Tilburgers van het evenement te kunnen laten genieten en opstoppingen te verminderen. De doorstroom van toeschouwers, praalwagens en loopgroepen is van essentieel belang voor een geslaagde middag, zo laat de organisatie weten.

De stoet van praalwagens en loopgroepen start een half uur eerder, te weten om 12.30 uur. Het vertrek vindt plaats vanaf de Havendijk en gaat via de St. Josephstraat richting de stad. Aan het einde van de Korte Heuvel slaat de stoet linksaf richting Heuvelring en Paleisring. Via de Oude Markt slaan de Kruiken en Kruikinnen rechtsaf de Heuvelstraat op om via de Willem-II-straat richting Spoorlaan te togen. D’n Opstoet eindigt in samenwerking met lokale horeca met een groots onthaal op de Heuvelring, waarover de komende tijd meer nieuws zal volgen. De Prinsewagen staat voor een defilé op de Paleisring, waar eveneens in samenwerking met de horeca festiviteiten worden georganiseerd.

Deelnemers aan de optocht en toeschouwers kunnen na de grootse inhaal direct doorfeesten in het centrum. Op verschillende plaatsen zal het feest kunnen worden vervolgd.