Marathon Tilburg gaat door zondag

0
222
Zon, reeshof, eerste marathon van Tilburg, Focus op Reeshof

In samenspraak met haar medische partners en de gemeente Tilburg heeft de organisatie van Marathon Tilburg besloten om het evenement door te laten gaan. Maandag maakte de organisatie al bekend het volledige programma te vervroegen naar de ochtend. Daarnaast staan er om de 5 km. waterposten en 2,5 km. voor iedere waterpost worden natte sponzen aangeboden. Ook de medische partners, zoals de EHBO, hebben extra voorbereidingen getroffen. Zo staan er bij iedere waterpost EHBO’ers en rijden er extra mobiele units rond. Daarmee heeft de organisatie binnen haar mogelijkheden voldoende maatregelen genomen tegen het warme weer.

De organisatie kreeg honderden reacties na het vervroegen van de starttijden. ‘’De reacties die we hebben gekregen zijn overweldigend. Het begrip dat mensen hebben getoond en hun verlangen naar deze eerste editie, geeft ons kippenvel’’, aldus Jacques Kusters, voorzitter van Stichting Marathon Tilburg. ‘’Met een grote groep vrijwilligers hebben we de afgelopen dagen non-stop gewerkt om alles en iedereen klaar te stomen. Het wordt een groot feest!’’.

Het belooft zondag een warme dag te worden. Lopers wordt dan ook geadviseerd om niet alleen van de waterposten gebruik te maken maar zelf ook water en isotone sportdrank mee te nemen. Bovendien wordt aangeraden om het tempo aan te passen; uitlopen is belangrijker dan een PR lopen. Zoek met deze hitte vooral niet de grenzen op; wissel desnoods van afstand. Het parcours verloopt voor een groot deel door de schaduw. Andere tips en adviezen kunnen worden geraadpleegd op de website www.marathon-tilburg.nl. Uit hygiënische overwegingen worden bewoners verzocht om NIET langs het parcours te staan met sproeiers. Bekertjes water aanbieden mag WEL!