Makkelijke zege voor PSV in Brabantse derby

0
45

Willem II – PSV 1-3 Door: Hans Sweep Eigenlijk was de wedstrijd al in de 1e helft gespeeld. Nadat Willem II de score geopend had kon PSV, met dank aan persoonlijke fouten in de defensie van Willem II, makkelijk uitlopen naar 1-3 in de eerste helft, hetgeen ook de eindstand was. Het supportersvak van PSV was niet geheel gevuld, veel supporters gaven de voorkeur aan de dure championsleage wedstrijd tegen Liverpool en geloofden wel in een goed resultaat van de landskampioen tegen Willem II

De Super kruiken hebben er vertrouwen in (Foto: Yne Sweep)

Toch was dat in het begin van de wedstrijd zeker niet het geval, er waren kansjes voor beide teams. In de 7e minuut werd Bobson onreglementair gestopt door nieuwkomer Kromkamp. De vrije trap op de rand van de 16 meter werd door Messoudi met een fraai curve om het 2-mans muurtje gekruld en verdween boven de graaiende vingers van doelman Gomez in het kruis, 1-0 voor de Tilburgers. Messoudi ziet zijn vrije trap in het kruis achter doelman Gomez verdwijnen en brengt Willem II aan de leiding (Foto Yne sweep) Na zo’n vroege voorsprong moet je als elftal rustig blijven wachten op de kansjes die ongetwijfeld gaan komen en bij onzekerheden de bal gewoon wegknallen. Deze wijze raad was echter niet aan de tricolores besteed. Zeven minuten later zorgde een vrije trap van ex-international Cocu voor veel verwarring in de defensie van Willem II, de bal werd niet goed weggewerkt. Nadat Kargo al de bal van de doellijn gekopt had, kon de nieuwe Ecuadoriaanse aanwinst Mendez de bal droog in het doel schoppen, 1-1. De 1e goal van PSV is in de maak, Mendez (nr. 11) staat klaar om de uit het doel gekopte bal, droog in te schieten. Foto: Yne Sweep) In deze Brabantse derby zou je verwachten dat de Brabantse vlag fier in het stadion zou wapperen. Normaal is dat ook zo, maar nu waren ze vol verwachting vervangen door vlaggen met de Tilburgse stadskleuren. Brabant zegevierde uiteindelijk, de uitslag had daar geen belang in. luttele minuten later kon wederom Mendez, op aangeven van Koné zijn tegenstander makkelijk uitkappen en schoot de bal via de rechterpaal naar de linkerpaal, waar hij in het doel caramboleerde, 1-2. Als de rood-wit-blauwen deze stand konden houden tot de rust, dan zou het nog een aangename wedstrijd kunnen worden. Valencia dacht daar ongewild anders over, nadat hij met een fraaie actie Affelay aftroefde miste zijn terugspeelbal precisie en belandde voor de voeten van Farfan, die fraai keeper Peersman omspeelde, zijn geplaatste bal kwam echter op de handen van de op de doellijn staande Kargo terecht. Penalty en rode kaart besliste scheidsrechter Bosse. Farfan faalde niet en schootde penalty onberispelijk binnen, 1-3.

In de 2e helft was het voor Willem II met één man minder geen doen. PSV spaarde zich en Willem II slaagde er niet in een vuist te maken. De in de 2e helft ingevallen Den Ouden kon terug zien op een goed debuut. Hij bracht rust in het elftal en zorgde voor dreiging voorin, aan hem kan Willem II nog veel plezier beleven. Met 1-3 waren de Eindhovenaren tevreden, de ruststand was derhalve ook de eindstand. De toekomst van Willem II (Foto: Yne Sweep)