Leijparkfestival met breed programma op Koningsdag

0
226
Leijpark festival met Koningsdag, Tilburg. Wijkglossy Focus op Reeshof

Het Leijpark is op vrijdag 27 april de plek om heerlijk te vertoeven tijdens Koningsdag 2018 in Tilburg. Tussen 12:00 en 18:00 uur is er weer van alles te beleven voor jong en oud. Een bonte mix van muziek, dans, kindermarkt en demonstraties van uiteenlopende verenigingen bieden volop vertier voor het hele gezin!

We beginnen de dag met een beloning voor de vroege vlaggers. Leden van het Oranje Comité Tilburg brengen taarten rond naar diegenen waar de vlag al vroeg buiten wappert.

’s Middags kunt u afwisselend genieten van twee cover bands van formaat: ‘Elvix & the Teddybears’ en ‘Van Eigen Bodem’. Zij staan garant voor spetterende optredens met nummers die u ongetwijfeld allemaal mee kunt zingen! Forza Danza verzorgt dit jaar de hele middag optredens en demonstraties van de meest uiteenlopende urban dansstijlen.

Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de springkussens en de hindernisbaan. Luuks Poppentheater, de goochelende clown Didoedel en schminkhoek zijn aanwezig. Er zijn diverse spelletjes in Western style en ook de scouting organiseert diverse activiteiten.

Je kunt diverse sporten uitproberen of bij de verenigingen meer informatie krijgen hierover. Kom kijken bij de demonstraties van American football, uiteenlopende vechtsporten, schaken, onderwatersporten en klassiek zwaardvechten. Bijzonder is ook de ‘pumptrack’ waar je met een fiets of step vloeiend een parcours aflegt door je hele lichaam te gebruiken.

Rode, of liever Oranje, draad door het park is het bontgekleurde lint van kramen die een kleurrijk decor vormen als Oranje Franje Kindermarkt. Net als de oldtimers die omstreeks 14:00 uur het park binnenrijden na een tocht van 85 kilometer door het Brabantse polderlandschap als eindpunt van de 21e Oranje Rally.

Natuurlijk speelt de organisatie in op de behoefte aan de nodige versnaperingen in de vorm van uiteenlopende catering en barretjes in het park. Parkeren is mogelijk in de nabije omgeving van het Park. Uiteraard het makkelijkste bereikbaar met de fiets of te voet.

Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/OranjeComiteTilburg

Graag tot ziens op Koningsdag in het Leijpark!