Leer gratis reanimeren bij Rode Kruis Tilburg

0
150

Op zaterdag 25 mei organiseert Radio 10 dj Rob van Someren samen met het Rode Kruis de landelijke Somertijd Reanimatiedag. Het Rode Kruis Tilburg doet mee en verzorgt die dag gratis workshops van 1 uur, waarin deelnemers de basis van het reanimeren leren. De workshop wordt gegeven op de locatie van het Rode Kruis aan de Centaurusweg 57 in Tilburg en vindt vier keer plaats tussen 11 en 15 uur. Inschrijven kan via radio10.nl/reanimatiedag.

Het is de tweede keer dat de Somertijd Reanimatiedag van Radio 10 wordt georganiseerd. In het hele land worden op meer dan 20 plekken workshops reanimatie verzorgd. Tegelijkertijd wordt het radio 10-programma Somertijd live uitgezonden tussen 12 en 15 uur vanuit Paleis Soestdijk in Baarn.

Radio 10 dj Rob van Someren over het initiatief: ‘Ik combineer mijn radioprogramma met mijn baan als politieagent. In die functie maak ik regelmatig mee hoe belangrijk het is dat iedereen weet hoe je moet reanimeren. Met het organiseren van deze dag, wil ik vooral voorkomen dat mensen niet weten wat te doen als ze in zo’n situatie terecht komen. Stel je toch voor dat bijvoorbeeld je partner een hartstilstand krijgt: dan telt écht iedere seconde. Samen met het Rode Kruis gaan we alles op alles zetten om iedereen de basis te leren. Ik zal enorm blij zijn met elk mensenleven dat we door deze dag kunnen redden, maar de naasten van het slachtoffer nog veel meer!’

In Tilburg kunnen per workshop maximaal 18 deelnemers meedoen. Inschrijven kan via radio.nl/reanimatiedag.