KBO Reeshof kan uw Rabobank Clubsupport stem goed gebruiken voor eenzame ouderen in Reeshof

0
79
Ouderen Reyshoeve

KBO REESHOF

Het coronavirus heeft ook zijn invloed op verscheidene aangelegenheden die het optimaal functioneren van de vereniging behoorlijk belemmeren. Dit is niet alleen van toepassing op de belangenbehartiging maar zeker ook op de diverse activiteiten die de vereniging normaal gesproken aanbied en verzorgd. Een aan de belangenbehartiging verbonden zaken is het zogenaamde “lief en leed” programma. Sommige huisbezoeken kunnen niet worden uitgevoerd vanwege contactrisico’s op persoonlijk verzoek van de mensen. Hoewel niet ideaal, KBO Reeshof telefonische hulplijn bewijst een welkome aanvulling.

Andere zaken die aandacht van de bewoners van de Reeshofwijk vragen is het Rabobank Clubsupport programma. Die bank heeft evenals vorige jaren rekeninghouders gelegenheid gegeven lid te worden van de Clubsupport. Het enige dat men heeft te doen is een bezoekje aan de Rabobank brengen en kenbaar te maken dat men lid wil worden van de Rabobank Clubsupport, hetgeen overigens gratis is. Eenmaal lid kan men stemmen op een vereniging en draagt de Rabobank zorg voor het toekennen van subsidie aan die vereniging. Mocht u daarbij de KBO Reeshof vermelden dan is uw bijdrage van harte welkom. En hoe meer stemmen, hoe meer de Rabobank ter beschikking zal stellen.
(stemmen kan nog tot 25 oktober)

Een ander aandachtspunt is het gemeentelijke plan om in het schitterend natuurgebied Wijkevoort een mega logistieke vestiging te creëren. De plannen bevatten gebouwen van 16 tot 25 meter hoog. Ondanks dat er ook gepland is om de nodige begroeiing aan te brengen, zullen de gebouwen het landschap domineren. Het is droevig dat een zo’n uniek en mooi landschap wordt vernietigd en menig van de daarin levende dieren zeer waarschijnlijk gaan verdwijnen. Buiten dit alles zijn er nog meer negatieve aspecten, zoals de enorme toename van vrachtverkeer, het stikstof probleem en in algemene zin de gezondheid van wandelaars, fietsers en omwonenden.

Een belangrijke stap om dat plan te stoppen is inmiddels gezet door het initiëren van een referendum. Geïnteresseerden die van mening zijn dat een dergelijke “blokkendoos” niet gerealiseerd mag worden kunnen hun handtekening voor dat referendum plaatsen via onderstaande link. Geen computer? Stem dan in het Stadskantoor (Ketelhavenplein)

https://www.tilburg.nl/stad-bestuur/bestuur/referendum/Onderkant formulier