Glorieuze intocht avondvierdaagse droog verlopen (223 foto’s)

0
442
Glorieuze intocht Tilburgse avondvierdaagse 2019.

Kinderen behangen met slingers met daaraan chips, een flesje drinken, snoep en soms een nep medaille, dat was het algemene beeld van de lopers bij de intocht. Al waren er voor de mindere ‘zoeten’ natuurlijk ook bloemen.

Door Hans Sweep

Het veld op de hoek van de Wandelboslaan en Taxandriabaan is deels afgezet met een lint.
De Ijskoning stond er wat verlaten bij, er was wel 50 meter ruimte tussen het lint en de andere kant. Het gevolg dat de lopers niet langs het lint liepen. Deze ongewilde mispeer werd door de organisatie weer snel ongedaan gemaakt, zodat het toch een compacte en sfeervolle doorgang werd.

‘Van links naar rechts’, horen we uit een muziekbuddy, al zouden de lopers het willen dat was niet mogelijk op het smalle fietspad in de Wandelboslaan. Maar wel sfeervol natuurlijk net zoals de carnavalesk uitgedoste lopers er achter. Gelukkig bleef het hele avond droog en konden ouders, grootouders, vrienden en bekenden langs de kant hun kinderen en kleinkinderen fêteren met de prestatie om 3 avonden te wandelen, de 3e avond was namelijk afgelast. Joep van de Wiel is met vrouw en twee kinderen ook in de wandeltocht te vinden. Is het meegevallen? “Het is lastiger dan 5 km hardlopen, maar niettemin goed te doen”.

Voor het eerst horen we kinderzang: “zo gaattie goed, zo gaattie beter al weer een kilometer”. Mannen drinken een gekregen biertje of red bull de dames houden de groep bij elkaar. Iedereen is tevreden een compliment aan de nieuwe organisatie is dan ook op zijn plaats. Op naar volgend jaar!

Hieronder de link naar de foto’s van Yne van Focus op Reeshof de maatschappelijk betrokken wijkglossy : https://flic.kr/s/aHsmEqacEQ