EELT Theatercollectief brengt Kunstkanaal. Coronaproof genieten van Cultuur

0
189
Glazendraaier

EELT Theatercollectief brengt op zondag 4 oktober in samenwerking met Reeshof Cultuurt een nieuw initiatief: Kunstkanaal. Een culturele wandeling door de parkachtige omgeving van de kanaalzone in de Reeshof. In kleine groepjes voert de route langs poëtische acts. Kunstkanaal biedt wandelaars de mogelijkheid om Coronaproof van muziek en theater te genieten. En speciaal voor dierendag: de hond mag – aangelijnd – mee.

Kunstkanaal wordt gemaakt door EELT Theatercollectief dat verrassende cultuur brengt op locaties waar dat niet vanzelfsprekend is. EELT verbindt makers en publiek rondom een actueel lokaal onderwerp.  Deze keer is dat de oever van het Wilhelminakanaal bij de Reeshof. Aan de ene kant van de dijk een idyllische plek met bos en water, aan de andere kant van de dijk een tochtige plek met uitzicht op grijze loodsen. Theatermaker Boy Jonkergouw ontwerpt hier voor EELT  een programma vol cultuur en verbeelding.

Een muzikale en theatrale wandeling

Het concept van KunstKanaal doet misschien denken aan de vroegere, zo geliefde l’avventura stadswandelingen. Maar de 2 km lange wandeling in Kunstkanaal toont naast professioneel, lokaal talent, ook bijzondere professionele acts van ver buiten de gemeentegrens. Daarnaast is er ruimte voor amateurtalent van hoge kwaliteit.

Gekmakend

Een van de hoogtepunten van de wandeling is De Glazendraaier van Rogier Kappers. Hij bouwde met 52 cognac- bier-, wijn-, en champagneglazen, het enige  echte glasorgel van Nederland. Hiermee vertolkt hij onder andere prachtig de muziek van Bach. Het verhaal gaat zelfs dat de ijle klank van het zingende glas een gekmakende hypnose teweeg kan brengen. De Glazendraaier was onder andere  te zien in Podium Witteman.

Gevarieerd

Het programma is gevarieerd. Duo Koek en Trommel trakteert op Drs. P.-achtige liedteksten begeleid op ukelele en cajón. Als u ondanks code oranje in Spaanse sferen wilt vertoeven, bieden twee Spaanstalige bands soelaas: Tierra Llana uit Breda en het bekende Tilburgse Trio Flor d’Amor.  Carnival des Animaux van TG Dapper brengt sprookjesachtige visueel theater.

Jonge verrassingen

Operazangeres Anne Broers won twee jaar geleden de young classical talent Award en laat haar klassieke klanken nu over het kanaal deinen. Met Janneke Teijen heeft Tilburg zijn eigen piepjonge Amy Winehouse. Als frontzangeres van haar band Mrs. Jones brengt ze jazzlegendes tot leven. Een poëtische kers op de taart is Wies Weijermans, de Tilburgse junior stadsdichter.

 Kijk op de kanaalzone

Tijdens Kunstkanaal doet EELT ook een beroep op de creativiteit van het publiek. In een speedworkshop Dozendromen, geleid door Monique Zijp, schetst het publiek haar eigen droom-kanaalzone. De grote logistieke gebouwen aan de noordelijke kanaaloever zijn veel wijkbewoners een doorn in het oog. Maar wat als we ze nu eens als een groot leeg canvas beschouwen? De ideeën van het publiek wordt aangeboden aan de makers van het masterplan voor dit gebied.

 

Praktische info:

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de ticketlink op de site van EELT: https://www.eeltweb.nl/projecten/kunstkanaal/

De route begint en eindigt op de Maasbommelstraat 1 in de Reeshof. Voor vragen kunt u mailen naar info@eeltweb.nl

Links:   Mrs Jones: https://www.youtube.com/watch?v=lClPtJct6yo

TG Dapper: http://www.dappertoneel.nl/toneelgroep%20Dapper%20speeldata#overlay-context=

Glazendraaier bij Podium Witteman: https://glassorgan.com/home-dutch#video