Earth Hour 2015

0
19

eten bij kaarslicht in Stadscafé de Spaarbank.

Het Wereld Natuur Fonds houdt op 28 maart wereldwijd het jaarlijkse evenement Earth Hour. In dit uur komen overal ter wereld mensen bij elkaar om te laten zien dat zij zich willen inzetten voor eenduurzame? toekomst. Het WNF-regioteam Midden-Brabant en Stadscafé de Spaarbank organiseren samen een etentje bij kaarslicht.

Earth Hour

In 2007 begonnen vrijwilligers van het Wereld Natuur Fonds in het Australische Sydney met het idee om mensen bij elkaar te laten komen voor de steeds meer bedreigde natuur. Het idee was om een uur lang het licht uit te doen door middel van een knop om te zetten. Een knop die niet alleen om moest aan de muur, maar ook in de hoofden van de mensen om ze bewust te maken van het energieverbruik. Anno 2015 is deze actie uitgegroeid tot de grootste vrijwillige actie voor de natuur, met wereldwijd meer dan 150 landen en 70 miljoen mensen die zich alleen of in groepen uitspreken voor een betere toekomst, voor henzelf en voor de volgende generaties.

Candlelight dinner

Sinds 2012 organiseseren vrijwilligers van het WNF elk jaar een activiteit om ook lokaal de inwoners van Tilburg e.o. bij elkaar te brengen. Ook benaderen zij gemeente en bedrijven om mee te doen met deze wereldwijde actie.

Stadscafé de Tilburgse Spaarbank doet dit jaar voor het 5e jaar mee aan Earth Hour. Uit eigen initiatief doen zij elk jaar al het licht uit, en laten ook zij zien dat ze zich inzetten voor een betere en duurzame toekomst. Om dit mooie initiatief nog leuker te maken, houden WNF-regioteam Midden-Brabant en Stadscafé De Spaarbank in Tilburg eendiner bij kaarslicht.

Tijdens een muzikale avond en onder het genot van een heerlijk diner worden om 20 uur de lichten uitgedaan en het kaarslicht aangestoken.

Wat: Candlelight Dinner/Earth Hour

Wanneer: De avond van 28 Maart 2015/ 20:30-21:30 uur

Waar: Stadscafe DeSpaarbank

            Noordstraat 125 Tilburg