Burger Initiatief in Tilburg mondt uit in politieke partij

0
136

Vanuit de Reeshof Muzenconcerten, waarbij met 30 vrijwilligers nu al weer voor het derde jaar op rij in de zomermaanden 4 gratis toegankelijke muziekconcerten in het Reeshofpark georganiseerd worden, zijn maar liefst 5 kandidaten van Burger Initiatief Tilburg (BIT) voortgekomen. Ook bij twee andere deelnemende politieke partijen zijn mensen afkomstig vanuit dezelfde organisatie. Het geeft maar eens aan dat vanuit het vrijwilligerswerk veel mensen te mobiliseren zijn voor de Tilburgse maatschappij. Vrijwilligers zijn nog steeds het cement van onze samenleving. Door al jarenlang ervaren te hebben waar het in de samenwerking met de gemeente schort, zijn zij in staat hier vanuit die optiek soelaas te bieden.

Burgerinitiatieven moet je als gemeente juist koesteren en faciliteren met kundige ambtenaren. Maar niet zoals nu gebruikelijk ombuigen naar iets waar de gemeente al een visie over heeft, dat er enigszins op lijkt. Hetzelfde geldt voor inspraakprocedures in de raad waar van te voren in de achterkamertjes al een besluit is genomen, dan wordt zoiets een schijnvertoning. Wijkwethouders kantoor laten houden in de wijk, dan geef je de politiek ook een echt gezicht. Zo kom je echt dichter bij de burgers in de Tilburgse wijken & dorpen. Het roer moet nu om, een landelijke partij weet hoe het hoort, een plaatselijke partij hoe het zit! Vier jaar lang verantwoording afleggen en niet alleen net voor de verkiezingen is ook iets wat vanzelfsprekend zou moeten zijn.

Ga in ieder geval allemaal stemmen op 21 maart, er valt nu echt iets te winnen!

Hans Sweep / lijsttrekker Burger Initiatief Tilburg (BIT) www.bittilburg.nl

Hieronder mijn pitch in de Armhoefse Akkers in Tilburg: https://www.facebook.com/BITtilburg/videos/2030426750563117/ (90 seconden)