Blader door uw eigen stad bij Bib Heyhoef !

0
146

Multitouch-tafel met erfgoedbrowser

Blader door uw eigen stad bij Bib Heyhoef !

TILBURG–Op ontdekkingstocht door de historie van de eigen stad en regio? Voor bezoekers van de BibliotheekHeyhoef is het voortaan mogelijk. Daar iseen multitouch-tafel,met daarop de Heritage Browser, geïnstalleerd. Met deze browser lopen bezoekers virtueel door hun oude straat. Zo kunnen zij aan hun (klein)kinderen laten zien hoe hun straat er vroeger uitzag.  

Multitouch-tafel
De multitouch-tafels zijn digitale, interactieve tafels. Het gebruik is erg eenvoudig. Na een korte uitleg kan men -samen of individueel- eenvoudig op ontdekkingstocht door de historie. Ook de Bibliotheken Wagnerplein, Goirle, Oisterwijk, Waalwijken Tilburg Centrum hebben een multitouch-tafel in gebruik. 

Beeldmateriaal bekijken én delen

De Heritage Browser op de multitouch-tafel toont veel ‘oud’ beeldmateriaal zoals foto’s, video’s en prentenkaarten. Men hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn om de foto’s te kunnen bekijken en gebruiken. Het hebben van een Bibliotheekpas geeft echter wel voordelen. Zo weet de pas waar iemand woont en zoekt de browser daar automatischde beelden bij.Via de paskan men foto’s bewaren en versturen naar het geregistreerde e-mailadres.

Samenwerking met archieven
Voor dit project werkt de Bibliotheek Midden-Brabant samen met Regionaal Archief Tilburg en Streekarchief Langstraat Heusden Altena. De partijen brengen niet alleen hun archieven, maar ook hun kennis samen. Hierdoor is deze prachtige collectie,van ruim 160.000 afbeeldingen uit de beeldbank van de archieven, nu digitaal beschikbaar in de Bibliotheek.

Kijk op www.bibliotheekmb.nl voor meer informatie.

de Bibliotheek Midden-Brabant

Einde persbericht

De Bibliotheek Midden-Brabant is met 16 vestigingen de grootste culturele instelling in haar werkgebied: de gemeenten Tilburg, Loon op Zand, Oisterwijk, Goirle, Hilvarenbeek en Waalwijk. Bibliotheek Midden-Brabant heeft circa 165 medewerkers die per jaar 1,5 miljoen bezoekers ontvangen en 3 miljoen uitleningen realiseren. Als openbare bibliotheek voorzien wij 337.000 mensen van informatie, educatie en cultuur.