50PLUS heeft ‘pretpakket’ voor kwetsbare senioren en chronisch zieken

0
186

Senioren en chronisch zieken verblijven veelal in een zelfverkozen isolement om het risico op besmetting met het coronavirus te beperken. 50PLUS wil ze met een ‘pretpakket’ een hart onder de riem steken.

Door Hans Sweep
Wat houdt dat zogenaamde pretpakket in? “Dat kan bestaan uit een aantal boeken, films en wellicht wat spelletjes, zo dat zij zich ook enigszins kunnen verpozen nu er ook noodzakelijkerwijs minder visite komt”, weet 50Plus Tilburg fractievoorzitter Henk van Tilborg. Hoe proberen jullie dat te realiseren? “We hebben Stichting Boekenschop in Tilburg benaderd en zij waren gelijk enthousiast om mee te doen. Op bepaalde dagen, afhankelijk van de belangstelling zullen wij daar ter plaatse de aangeschafte boeken afrekenen”, vertelt van Tilborg. Ook KPN is benaderd om het plus pakket voor 4 weken beschikbaar te stellen voor de kwetsbare groepen.

Zijn er nog tips die je de genoemde doelgroepen mee wilt geven?
“In de binnenkant van de elleboog niezen weten mensen inmiddels wel, maar houdt bij maaltijdenbezorging afstand tot de bezorger of laat de doos voor de deur zetten en laat ze aanbellen. Mijd openbaar vervoer en de deeltaxi zoveel mogelijk, Facetime via je kinderen met de kleinkinderen en pak geen pakketjes aan”, somt van Tilborg op.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met: boeken50plustilburg@gmail.com
Met de aanmelders wordt contact opgenomen wanneer de mantelzorgers van kwetsbare ouderen en chronisch zieken terecht kunnen bij de Boekenschop aan de Bredaseweg in Tilburg. Andere organisaties zoals ContourdeTwern in Tilburg spelen al in op deze zaken door het ActiePunt ook open te stellen voor andere vragen en problemen. Chapeau.
Tenslotte volg de adviezen van de overheid op. Heb daar vertrouwen in.