Geplaatst op 18 juli 2008 om 12:00 uur door H. Sweep.

Politieberichten Tilburg en regio 18/7

Automobilist (18) raakt zwaar gewond bij eenzijdig ongeval

HILVARENBEEK: een 18-jarige man uit Oisterwijk raakte woensdagmiddag 17 juli levensgevaarlijk gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde rond 17.15 uur op de Provinciale weg N-269. Het slachtoffer kwam met zijn personenauto vanuit de richting Hilvarenbeek. Gezien het sporenbeeld reed hij vermoedelijk met zeer hoge snelheid. Bij een uitwijkmanoeuvre belandde hij met de linkerwielen in de middenberm. Bij de daaropvolgende stuurcorrectie verloor de man de macht over het stuur en botste frontaal op een boom, in de rechterberm. Hij zat bekneld in het wrak en was buiten kennis. De brandweer heeft het slachtoffer, onder toeziend oog van ambulancepersoneel, uit het voertuig bevrijd. Hij is daarna, vanwege hersenletsel, met spoed overgebracht naar het Elizabethziekenhuis.

Tilburgs transportbedrijf overvallen

TILBURG: Drie gewapende mannen pleegden donderdagmorgen 17 juli rond 07.15 uur een overval bij een transportbedrijf aan de Orionstraat. De daders verrasten een medewerker van het bedrijf en bedreigden hem met een vuurwapen. Het slachtoffer kwam ten val waardoor hij verwondingen op liep aan zijn gezicht en armen. Onder bedreiging opende het slachtoffer de kluis, waarna de overvallers er met een geldbedrag vandoor gingen.  

De daders ontkwamen in een blauwe stationcar. De auto was vermoedelijk van het merk Volkswagen en voorzien van zogenaamde dakdragers. Diverse politie-eenheden hebben nog naar vergeefs naar de auto en de daders gezocht. Ook verstuurde de politie aan 5.100 personen in de directe omgeving een SMS-Alert met het verzoek om uit te kijken naar de vluchtauto.

Het slachtoffer is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen. De man was emotioneel erg onder de indruk. Agenten namen diverse getuigenverklaringen op en stelden een buurtonderzoek in. Forensisch rechercheurs voerden in het pand en omgeving een sporenonderzoek uit.

Veelplegers opgepakt vanwege diefstallen uit slooppanden

TILBURG: De Tilburgse politie arresteerde woensdagavond 16 juli 2008 in drie mannen en een vrouw. Het viertal bevond zich rond 19.45 uur in slooppanden aan de Winkler Prinsstraat.

De slooppanden staan op de nominatie om gesloopt te worden en zijn om die reden ontruimd.

De panden zijn dichtgemaakt, toegangshekken zijn dichtgelast en op de panden hangen teksten 'verboden toegang'. Het viertal werd betrapt bij het plegen van diefstal. Ze waren in de huizen bezig met het strippen van stroomkabels, vermoedelijk om het aanwezige koper te stelen. Verder waren er diverse kranen afgebroken en verwijderd. Ook was de elektrische installatie ontmanteld en waren er kabels losgetrokken.

De vier arrestanten zijn:

- een 55-jarige man uit Tilburg

- een 47-jarige man uit Tilburg

- een 28-jarige man uit Tilburg

- een 28-jarige vrouw uit Tilburg

De drie mannelijke verdachten staan te boek als veelpleger. Dat houdt in dat zij alle drie over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Arrestatie na mishandeling van buschauffeur

TILBURG: De politie maakte proces-verbaal op tegen een 27-jarige vrouw uit Tilburg. Ze wordt verdacht van mishandeling. Het geweld vond plaats op woensdag 16 juli 2008 omstreeks 18.10 uur. De verdachte stapte op buslijn 5 van Veolia aan de Spoorlaan te Tilburg. De vrouw was dronken en kon niet betalen voor de busrit. Ook kon ze geen strippenkaart laten zien. De buschauffeur vroeg de vrouw om de bus te verlaten en leidde haar naar buiten. Een andere geüniformeerde chauffeur was getuige van het opstootje en kwam zijn collega te hulp. Hij kreeg daarbij een klap tegen zijn neus.

De politie werd gewaarschuwd en de vrouw, een 27-jarige Tilburgse, werd gearresteerd. In het politiebureau is vervolgens proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Proces-verbaal vanwege bezit kapmes

TILBURG: Woensdagmiddag 16 juli kreeg de politie rond 16.00 uur melding dat een man met een kapmes over straat fietste met een kapmes. Hij riep dat hij bepaalde bevolkingsgroepen iets aan zou gaan doen. Agenten spoorden de man op en troffen hem aan op de Europalaan. Hij werd gearresteerd vanwege overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Het kapmes dat hij bij zich had, werd daarbij in beslag genomen. Het ging om een 46-jarige inwoner van Tilburg, een 'goede bekende' van politie en justitie.

Hennepkwekerij zit verstopt in geheime kelder onder garage

TILBURG: Op grond van illegale bouwwerkzaamheden stelde een ambtenaar van de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Tilburg een onderzoek in bij een woning aan de Goirleseweg. De ambtenaar was in gezelschap van de politie. Onder de garage/carpoort, achter op het perceel, was een geheime kelder gebouwd. De kelder werd gebruikt voor het telen van wiet.

De toegang tot de kelder was niet zichtbaar en zat vestopt achter een kast. De kast stond op wieltjes en na het opzij schuiven werd een deur naar de kelder zichtbaar. Er was een ruimte van 156 m2 gecreerd, bestaande uit 4 ruimtes.

In de eerste ruimte zat een hennepkwekerij, goed voor 144 planten.

In de twee ruimten stonden 81 moeder planten. Er was duidelijk te zien was dat er recent stekken geknipt waren van deze planten.

De derde ruimte deed dienst als kweekruimte, waar in totaal 24 m2 kweekbakken stonden.

In de kweekbakken werden in totaal 1.014 stekken van hennepplanten aangetroffen.

De vierde ruimte stond leeg.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd.

De 40-jarige bewoonster van het pand werd verhoord op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Ze verklaarde dat de kelder al enkele jaren oud was en dat ze de kelder verhuurd.

Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de identiteit van de genoemde huurder.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

UW MENING TELT

Wat vindt u van het doorgaan van Palm Parkies ?

Breng stem uit